Rólam

Blogom célja, hogy elősegítsem a folyékonyabb idegen nyelven történő beszélgetést, hiszen ez minden idegen nyelvet tanuló legnagyobb vágya, egyben talán a legnagyobb kihívás is. Mivel napi szinten foglalkozom az idegen nyelvek tanításával (angol szakos lévén), így óhatatlanul igyekszem megfigyelni mások – főleg saját honfitársaim – idegen nyelven történő társalgásait. Sajnos, sokszor nem túl kellemes, amit tapasztalok.

Félreértés ne essék, én sem vagyok tökéletes nyelvhasználó (lévén ilyen nincs egyetlen nyelvben sem, de erről majd egy másik bejegyzésben 😉 ), de azon magyarokhoz képest, akik sok éven át tanultak egy idegen nyelvet – ez az esetek nagy részében az angol – jóval folyékonyabban és gördülékenyebben tudom kifejezni magamat ezen a nyelven, és rendszerint csak ritkán akadok meg beszéd közben. Tudom, szakmai ártalom. 😀

Éppen ezért, hogy másokat is hozzásegítsek a zavartalan(abb) … (tetszőleges idegen nyelv nevét kérjük szúrja be ide) nyelvű társalgáshoz, ezért a blogon különböző segédanyagokkal, ötletekkel, módszerekkel és javaslatokkal próbálok előállni, illetve a nálam bölcsebbeknek a gondolatait becsatolni ide.

Remélem a bejegyzések olvasása közben sikerül felcsípned valami hasznosat, kedves olvasom, és bármilyen idegen nyelvet is tanulsz most, vagy tervezed elkezdeni a jövőben, mindig arra fogsz törekedni, hogy beszédes igényes és választékos legyen, megakadást pedig minél kevésbé ismerjen!

Jó utazást kívánok az idegen nyelvek birodalmába! Kívánom, hogy minden “félénk és dadogós király/királynő” újra felfedezze magában a gyermeki vágyat a gondtalan és szabadon áramló beszédre!

Dr Fluent

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s